top of page
Börshandelsfirma

Ekonomi –
världens största språk

Passa på att boka in dig till en exklusiv workshop och utbildning med Anders Källström. 

Den 11-12 mars får du detta unika tillfälle. Läs mer om eventet och anmäl dig. 

Vi har alla idéer som vi vet är bra för våra företag. Men, det räcker ofta inte. Vi måste sälja in dem, eftersom besluten tas någon annanstans i våra organisationer.

 

Det görs i termer av ekonomi. Ju större satsningar och ju längre fram i tiden de sträcker sig desto svårare är detta. För satsningar måste förstås i sitt sammanhang.

 

Vad är egentligen ekonomi? Var kommer tekniken och ingenjörerna in? Vilka termer måste man kunna och hur hänger de ihop? Vilken roll spelar investeringarna och underhållet? Och, på vilket sätt påverkas vi av ekonomin där ute i världen och av den ekonomiska politiken? 

 

Välkommen till en heldag om ekonomi. Föreläsare är Anders Källström, ekon dr med bakgrund från Handelshögskolan i Göteborg, som VD för flera företag och som grundare och arbetande styrelseordförande till tankesmedjan Sustainability Circle.

Du kan alltid boka in denna föreläsning till ditt företag. Ta kontakt med Anders för att redan nu planera in när han ska komma. 

Eller titta i Sustainability Circles program om där är några öppna tillfällen planerade i närheten av dig som du kan haka på.

Såhär ser en 1-dags utbildning ut:

438083826_329477956682719_1228123588691691408_n.jpg

Vi inleder med att diskutera vad ekonomi syftar till och vad som krävs för att ekonomin skall fungera. Det gör vi med hjälp av en klassisk svensk bondgård (Bondgårdsmodelln) Därefter behandlas företagets roll i ekonomin, vilka krav ekonomi ställer på företaget och hur vi vet om dessa krav uppfylls. Vi grundar alltid dessa i Bondgårdsmodellen. Vi avslutar dagen med att diskutera långsiktighet i form av investeringsbeslut och vad de traditionella ekonomiska modellerna inte beaktar om vi eftersträvar hållbarhet. 

9-11 Bondgårdsmodellen: Vad är ekonomi? Om de grundläggande ekonomiska begreppen och hur de hänger ihop.

11-12 De styrande företagsekonomiska modellerna: Resultat- och balansräkningarna


13-14 Räkenskapsanalysen. Hur vet vi om företaget mår bra?

14-15 Hur vi fattar investeringsbeslut. Om pay off och nuvärdeskalkylerna.

15-16 Isberget: Redovisningen ser bara toppen av det ekonomiska ”isberget”. Vad finns ”under vattenytan”? Vad innebär det att redovisningen ser så lite av ekonomin?

bottom of page